Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

БЕЗ НОВИ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ ЗА ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ, НО С ДВАМА ОЗДРАВЕЛИ И ДВАМА ПОЧИНАЛИ

понеделник 19 октомври 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалите 24 часа на територията на област Русе не са регистрирани нови случаи на коронавирус.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе остава 552-ма души, като активните случаи са 139. Към момента 30 души са на болнично лечение, а 109 са оставени под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 67, а жените са 72, което в проценти е съответно 48% и 52%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 315 са жените, а мъжете са 237, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа има и двама новоизлекувани пациенти, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 387.

През вчерашния ден са починали и двама души с положителен PCR тест за COVID-19. Става дума за двама мъже на 51 и 55 години съответно от Николово и Ветово. Те са били на интензивно лечение и интубирани в Университетска болница „Канев“. Мъжът от Ветово е бил и със захарен диабет, докато при другия пациент няма данни за придружаващи заболявания. 51-годшният мъж първоначално е бил хоспитализиран в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, а след това е преместен в УМБАЛ „Канев“. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалите.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design