Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

90 ЗАРАЗЕНИ С COVID-19 ЗА СЕДМИЦА В РУСЕНСКО

неделя 18 октомври 2020

Почти всеки ден от вече отминаващата седмица в страната беше отбелязван антирекорд, свързан с разпространението на новия коронавирус. От 12-и октомври до днес в България бяха обявени 4789 нови случая, а 1094 души бяха излекувани. Същевременно други 77 човека с положителен PCR тест за COVID-19 починаха.

Що се касае до област Русе, то за същия период бяха регистрирани 90 нови случая, като един от тях остава карантиниран на територията на друга област. През седмицата 18 души от региона бяха излекувани, а един почина. Сред случаите през седмицата са шест учителки – три от СУ „Васил Левски“, две от МГ „Баба Тонка“ и една от  СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, а също и двама първокласници от СУ „Васил Левски“, 13-годишен седмокласник от ПЧСУ „Леонардо да Винчи“, както и 6-годишно дете от Детска градина „Слънце 1“. 

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе достигна 552-ма души, като активните случаи са 143. Към момента 32-ма души са на болнично лечение, а 111 са оставени под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 68, а жените са 75, което в проценти е съответно 48% и 52%. Съвсем лека е промяната в разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 315 са жените, а мъжете са 237, което в проценти е респективно 57% и 43%.

Припомняме, че новите случаи на коронавирусна инфекция се обявяват за изминалото денонощие.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design