Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

80 МЛАДИ ТЕЖКОАТЛЕТИ ОТ 11 КЛУБА В СТРАНАТА СЕ БОРЯТ ЗА ОСМАТА „КУПА РУСЕ“

събота 04 май 2019

Заместник областният управител Валентин Колев беше сред гостите на официалното откриване на осмото издание на турнира по вдигане на тежести „Купа Русе“.

В поздравителния адрес, връчен на президента на „Тежкоатлетически спортен клуб“ Русе доц. д-р Кирил Панайотов от името на областния управител Галин Григоров се казва:

„…Използвайки приятния повод, бих искал за пореден път да засвидетелствам своето уважение към Вас за това, което правите в областта на спорта! Вашият принос е не само на регионално, но и на национално ниво!...

Уверен съм, че с ентусиазъм и професионализъм ще продължите да допринасяте за надграждане на постигнатото!...“

В надпреварата, която се провежда в зала „Академик“ на Русенския университет „Ангел Кънчев“ участват 80 млади тежкоатлети от 11 клуба от градовете Русе, Варна, Разград, София, Хасково, Сливен, Асеновград, Сопот, Карлово и Генерал Тошево.

Състезанието е организирано по системата Синклер в четири възрастови групи – момчета, кадети, юноши и жени, а освен индивидуално, ще има и отборно класиране.

Имената на победителите ще станат ясни по-късно през деня, като за тях са осигурени купи, грамоти и медали от Тежкоатлетически спортен клуб Русе, а също и предметни награди от Ученическата спортна школа.

Инициативата беше открита от кмета на община Русе Пламен Стоилов, който изрази уважението си към таланта на участниците и състезателите в това традиционно спортно събитие и им благодари за приноса към развитието на спорта в града.

На събитието присъстваха още еврокомисарят по цифрови технологии и цифрово общество Мария Габриел, евродепутатът Андрей Новаков, председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание Пламен Нунев, народният представител д-р Андриан Райков, заместник-кметът по европейско развитие на община Русе д-р Страхил Карапчански, началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, проф. Борислав Ангелов от РУ „Ангел Кънчев“, почетният консул на Монголия в България д-р Камен Миклков, старши треньорът на националния тим по вдигане на тежести Иван Иванов и медалистите от световни, европейски и олимпийски турнири Нено Терзиски, Норайр Норикян, Севдалин Маринов, Стефан Топуров, Янко Русев, Алан Цагаев.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design