Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

797 СТАНАХА ДИАГНОСТИЦИРАНИТЕ С COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ ОТ НАЧАЛОТО НА ПАНДЕМИЯТА, НАД 350 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ, А 29 ДУШИ СА ПОЧИНАЛИ

събота 24 октомври 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 53 нови случая на коронавирус, като 44 от тях са от гр. Русе и съответно по един от Басарбово, Сандрово, Бяла, Лом Черковна, Стамболово и по двама от Красен и Щръклево. 22 от новоустановените случаи са при жени, а 31 при мъже. 52-ма от заболелите през последните 24 часа остават под домашна изолация, а един е хоспитализиран.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе достигна 797 души, като активните случаи са вече 357. Към момента 60 от тях са на болнично лечение, а 297 са оставени под домашна изолация.

Запазва се тенденцията от последните няколко дни при активните случаи броят на мъжете да е по-голям отколкото на жените. Мъжете са 192-ма, а жените са 165, което в проценти е съответно 54 и 46. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията, но там съотношението е обратно. 421 са жените, а мъжете са 376, което е респективно 53% и 47%.

За изминалите 24 часа има и един новоизлекуван пациент, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 411.

През вчерашния ден е починал и 75-годишен мъж от Русе, който е бил с положителен PCR тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната администрация изказват съболезнования на роднините и близките на починалия. Починалите от областта с положителен PCR тест за COVID-19 станаха 29.

Подробности относно епидемичната обстановка очаквайте по-късно през деня.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Щаба апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design