Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

787 СТОПАНСТВА ОТ РЕГИОНА ЩЕ ПОЛУЧАТ ЕДНОКРАТНА ПОМОЩ В РАЗМЕР НА 300 ЛЕВА ВЪВ ВРЪЗКА С ПРЕДПРИЕТОТО ДОБРОВОЛНО УМЪРТВЯВАНЕ НА ПРАСЕТА, ЗАБОЛЕЛИ ОТ АФРИКАНСКА ЧУМА

понеделник 26 август 2019

По време на заседанието на Постоянно действащата междуведомствена областна епизоотична комисия областният управител Галин Григоров одобри и подписа всички необходими документи за подпомагане на стопаните, предприели мерки за почистване и дезинфекция на обектите, след доброволно усвояване на месото от прасетата в личните стопанства.

Спрямо предоставените данни общият брой на тези стопанства за региона е 787, като на всеки собственик ще бъде изплатена еднократна помощ в размер на 300 лв. Припомняме, че допустими за подпомагане са собственици, които са отглеждали до пет прасета за угояване, разположени в санитарни зони и отглеждани във ферми тип "лично стопанство", които не продават на пазара, а добиват месо само за лична употреба. Съответно те трябваше да бъдат включени в списък, изготвен от кмета на населеното място и заверен в срок до днес. Очакванията са изплащането на сумите да започне след 1-ви септември тази година.

Одобрените документи от областния управител ще бъдат изпратени още днес в Министерството на земеделието, храните и горите.

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design