Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

77 СА ВЕЧЕ ИЗЛЕКУВАНИТЕ ОТ COVID-19 ОТ ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА „ВЪЗРАЖДАНЕ“ В РУСЕ, 68 ОТ ТЯХ СА ОБИТАТЕЛИ НА СОЦИАЛНОТО ЗАВЕДЕНИЕ

четвъртък 27 август 2020

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в дом за стари хора „Възраждане“ остава 96, като от тях 86 са обитатели, а другите 10 души са от персонала.

За последните 24 часа двама обитатели на социалното заведение са преборили коронавирусната инфекция. Става дума за две жени на 81 и 86 години, които вчера са били изписани от Университетска болница „Медика Русе“. Така, общият брой на излекуваните обитатели от дома вече достигна 68, като 16 от тях са настанени в Кризисен център „Каритас“, а 42-ма на 4-тия етаж на дома за стари хора. Други осем обитатели се намират в домашен отпуск, един човек е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Канев“, а също така има и един напуснал социалната институция.

Пет обитатели от социалната институция, които са безсимптомни, но с положителен PCR тест за коронавирус, са настанени в общинска вила „Липник“, намираща се в село Николово.

Понастоящем на болнично лечение се намират други пет от обитателите на дома.

Що се касае до персонала на социалната институция, то девет души от заразените десет са излекувани. Под домашна изолация остава единствено една от санитарките, работеща там.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design