Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

6 НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19, БЕЗ ОЗДРАВЕЛИ И БЕЗ ПОЧИНАЛИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 24 ЧАСА В РУСЕ

понеделник 17 май 2021

Шест нови случая на COVID-19 за изминалото денонощие отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русенско. За последните 24 часа в областта няма оздравели. Всички новозаразени са от община Русе. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13971, а преболедувалите остават 12455. Активните случаи са 653. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 228, като 45 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 164, от които 11 са за интензивни грижи.

За последното денонощие няма починали с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 863, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 496 от тях са мъже, 367 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на пето място по заболеваемост в страната наравно с Велико Търново, Пловдив и Сливен, като разликата между областите е изключително малка. За изминалите 24 часа без нови случаи са областите Благоевград, Силистра, Търговище и Шумен.

До момента в областта са извършени 28262 имунизации, като повторна доза са получили 10347 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design