Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

57 ОБИТАТЕЛИ И ШЕСТИМА ДУШИ ПЕРСОНАЛ ОТ ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА „ВЪЗРАЖДАНЕ“ СА ПРЕБОРИЛИ COVID-19

сряда 19 август 2020

Както беше обявено по-рано през деня от Областния оперативен щаб за последните 24 часа броят на излекуваните в Русенско от коронавирусна инфекция достигна 204. 19 от обявените оздравели 21 през днешния ден души са от дома за стари хора „Възраждане“. Така общият брой на излекуваните обитатели от социалното заведение вече достигна 57 души. 29 от тях са настанени в Кризисен център „Каритас“, а 21 души се намират на четвъртия етаж на дома. От всички 57 излекувани петима обитатели се намират в домашен отпуск, друг е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Канев“, а друг човек е напуснал социалната институция.

Припомняме, че общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в засегнатото социално заведение е 93-ма души, от които 84-ма обитатели и девет души персонал. От обитателите на дома 11 души все още остават на болнично лечение. Седем от тях са в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“, трима в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“, а един е в обособения COVID-сектор на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. Деветима са безсимптомни и са изолирани във вила „Липник“ в село Николово, която е на Община Русе.

От персонала, работещ там, под домашна изолация остават една от санитарките, както и социалният работник и социалният асистент.

За съжаление за последните няколко седмици починаха седем от обитателите на социалната институция. Всички те бяха с положителни резултати от PCR тестове за коронавирус и бяха хоспитализирани в различни лечебни заведения в Русе.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design