Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

55 НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ ЗА ИЗМИНАЛИТЕ 24 ЧАСА

четвъртък 22 октомври 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 55 нови случая на коронавирус, като 47 от тях са от гр. Русе и съответно по един от Мартен, Николово, Ветово, Щръклево, Сливо поле, Ценово, както и двама от Тетово. 24 от новоустановените случаи са при жени, а 31 при мъже. 52-ма души от заболелите през последните 24 часа остават под домашна изолация, а други трима са хоспитализирани. За съжаление един от тях, чиято положителна PCR проба за COVID-19 е излязла вчера и съответно вечерта е бил хоспитализиран в беленската многопрофилна болница за активно лечение „Юлия Вревска“, е починал. Става дума за 76-годишен мъж от Ценово. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалия. Така починалите с положителен PCR тест за COVID-19 в Русенско от началото на пандемията станаха 27.

По-късно през деня очаквайте подробности относно епидемичната обстановка в региона.

Общо броят на диагностицираните с коронавирус в област Русе достигна 697 души, като активните случаи са 267. Към момента 55 от тях са на болнично лечение, а 212 са оставени под домашна изолация.

Отново при активните случаи Броят на мъжете сред активните случаи е 141, а жените са 126, което в проценти е съответно 53% и 47%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 378 са жените, а мъжете са 319, което в проценти е респективно 54% и 46%.

За изминалите 24 часа има и седем новоизлекувани пациенти, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 403.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design