Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

50 УЧАСТНИЦИ СЕ ВКЛЮЧИХА В ПЪРВИЯ НАЦИОНАЛЕН МЛАДЕЖКИ ФОРУМ „АРНАУДОВИ СРЕЩИ 2020. ПЪТЯТ КЪМ ПОЗНАНИЕТО“

събота 27 юни 2020

Областният управител на област Русе Галин Григоров отправи поздравления към организаторите и участниците на Първия национален младежки форум „Арнаудови срещи 2020. Пътят към познанието“.

„За пореден път бих искал да изразя уважението си към Вас и дейността Ви, посветена на непрекъснатото културно обогатяване и научно развитие на Русе и региона! Уверен съм, че и занапред ще продължите все така активно да допринасяте за просперитета на област Русе“, това се казва във връчения от името на Галин Григоров поздравителен адрес на организаторите на днешната инициатива, а именно Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и Регионалното управление на образованието.

„Постигайте целите си, бъдете амбициозни, отговорни и винаги работете за благото на България! Следвайте мечтите си и бъдете уверени в познанията си!“, се казва още в посланието на областния управител към участниците.

В днешната инициатива участват 50 ученици, студенти, учители и млади учени, като те са разпределени в три секции в зависимост от разглежданата тематика. Представените материали са предимно в сферата на историята, философията, географията, както и на литературата, а също така и на фолклора и изкуството.

Всеки от участниците имаше и възможността да разгледа личната библиотека на Михаил Арнаудов, а по-късно през деня ще бъдат обявени и имената на призьорите. Присъстващите бяха приятно изненадани от ученици от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе с ръководител Кристина Димитрова, които отправиха специален поздрав към тях.

Домакин на инициативата беше директорът на Регионалната библиотека Теодора Евтимова, а сред официалните гости бяха началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, заместник-ректорът на Русенски университет „Ангел Кънчев“ доц. д-р Десислава Атанасова, Ирина Маркова от отдел „Култура“ на Община Русе, както и д-р Капка Иванова, която е научен ръководител на форума.

От далечна Канада видео поздрав изпрати внучката на акад. Михаил Арнаудов Олга Арнаудова.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design