Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

44 СА ЗАРАЗЕНИТЕ С COVID-19 ЗА ИЗМИНАЛОТО ДЕНОНОЩИЕ В РУСЕНСКО. ПРОДЪЛЖАВАТ „ЗЕЛЕНИТЕ КОРИДОРИ“

сряда 12 май 2021

44 нови случая на COVID-19 и 1 оздравял за последните 24 часа в Русенско отчитат от Регионалната здравна инспекция. 31 от заразените през изминалото денонощие са от община Русе. Четирима заболели има в Иваново, по трима в Две могили и Сливо поле, както и по един в Борово, Ветово и Ценово. Без нови случаи са населените места от община Бяла. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13884, а преболедувалите 12180. Активните случаи са 849. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 234, като 45 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 158, от които 11 са за интензивни грижи.

За последното денонощие е починала още една жена и четирима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 855, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 489 от тях са мъже, 366 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на пето място по заболеваемост в страната наравно със Стара Загора. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко са Разград и Силистра – по осем.

До момента в областта са извършени 25479 имунизации, като повторна доза са получили 8484 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. Само за последното денонощие са поставени 1205 ваксини, което е нов своеобразен рекорд. 847 от тях са втори прием. Други 358 лица през последните 24 часа са получили първа игла от някоя от ваксините срещу коронавирусна инфекция.

Припомняме, че от днес до петък включително са осигурени „зелени коридори“ в Русе за имунизация срещу COVID-19. В рамките на няколко дни без предварително записване на час ще бъдат поставени ваксини в два специализирани кабинета в крайдунавския град. Единият е в Университетска болница „Медика – Русе“. Там имунизациите ще се правят в изнесен пункт пред ДКЦ – 2. Работното време на пункта е от 08.30 ч. до 16.30 ч. Другият кабинет е предвидено да функционира само още два дни – днес и утре от 07.30 ч. до 16.00 ч. Той се намира в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков“ (Тубдиспансера).

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design