Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

41 НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ ЗА ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

вторник 20 октомври 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалите 24 часа на територията на област Русе са регистрирани 41 нови случая на коронавирус, което означава, че броят на диагностицираните с COVID-19 в региона достигна 593-ма души.

Активните случаи са 175, като към момента 42-ма от тях са на болнично лечение, а останалите 133-ма са под домашна изолация.

Сред новозаразените е и 31-годишна учителка от детска градина „Русалка 1“. Жената е в добро здравословно състояние и е оставена под домашна изолация. Тя е преподавала на една от първите групи, като всички 19 контактни деца са поставени под 14-дневна изолация.

Регистриран е и първи случаи на 11-годишен ученик от шести клас в ОУ „Иван Вазов“. Той също остава под изолация, както и контактните му 26 деца от паралелката.

С положителен резултат от направен PCR тест се е оказала и 69-годишна медицинска сестра от Центъра за настаняване от смесен тип на деца/младежи с увреждания „Розовата къща“ в Русе.

Продължават провежданията на епидемиологичните проучвания.

Отново се наблюдава почти абсолютно равенство между броя на мъжете и жените при новите случаи. 88 са жените, а мъжете са 87. Почти без промяна остава процентното съотношение при разпределението на всички заболели от началото на пандемията. 334 са жените, а мъжете са 259, което в проценти е респективно 60% и 40%.

За изминалите 24 часа има и петима новоизлекувани пациенти, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 392-ма.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design