Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

39 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ В СТРАНАТА, ПРОЦЕНТЪТ НА ИЗЛЕКУВАНИТЕ СЕ УВЕЛИЧАВА

четвъртък 21 май 2020

Няма новоустановени случаи на заболели от COVID-19 на територията на област Русе за последното денонощие. Това стана ясно от данните за разпространение на заболяването, съобщени от председателя на Националния оперативен щаб  ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

За последните 24-часа са регистрирани 39 нови случая, от които 15 са хоспитализирани. Така общият брой на заразените с COVID-19 в страната стана 2331, като от тях активни са 1484.

Сред новорегистрираните случаи за последното денонощие има и две нови положителни проби на медицински персонал, с което с което заболелите от коронавирусна инфекция, работещи в лечебни заведения, стана 248. Има и две положителни проби при деца на 4 и 17 години съответно от София и Разград, които са без изявена клинична картина.   

Оздравели са общо 727 пациенти, като за последното денонощие техният брой се е увеличил с 43-ма, което означава, че като процент броят на оздравелите от всички заболели вече стигна 31%.  Сред останалите положителни тенденции е, че броят на хоспитализираните намалява и за пореден ден броят на оздравелите е повече от този на заразените. Към днешна дата на болнично лечение се намират 287 души, от които 31 са на интензивно лечение. За съжаления смъртните случаи в България на хора, заболели от COVID-19 за последните 24-часа се увеличиха с още четирима души, с което общо починалите от началото на пандемията от коронавирусна инфекция станаха 120.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design