Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

38 ОБИТАТЕЛИ И ШЕСТИМА ДУШИ ПЕРСОНАЛ ОТ ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА „ВЪЗРАЖДАНЕ“ СА ПРЕБОРИЛИ COVID-19

вторник 18 август 2020

Както беше обявено по-рано през деня от Областния оперативен щаб броят на новоконстатираните случаи на коронавирус в област Русе е три. Така диангостицираните с COVID-19 от началото на пандемията станаха 272-ма, като активните случаи към момента са 76. От тях 24-ма са на болнично лечение, а другите 52-ма са под домашна изолация.

Сред добрите новини е, че за последните 24 часа броят на оздравелите се увеличи с още шестима и така те вече достигната 183-ма души. От споменатите шест новоизлекувани има и една жена на 81-годишна възраст, която вчера е била изписана от инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“. Една част от излекуваните са настанени в Кризисен център „Каритас“, а 21 души се намират на четвъртия етаж на дома. От всички 38  излекувани един обитател се намира в домашен отпуск, друг е хоспитализиран в друго отделение на УМБАЛ „Канев“, а трети човек е напуснал социалната институция.

Припомняме, че общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в засегнатото социално заведение е 93-ма души, от които 84-ма обитатели и девет души персонал. От обитателите на дома 12 души все още остават на болнично лечение. Седем от тях са в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“, трима в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“, а други двама в обособения COVID-сектор на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. 23-ма души са безсимптомни и са изолирани във вила „Липник“ в село Николово, която е на Община Русе, а други четирима души без оплаквания, които са били в домашен отпуск, остават под домашна изолация.

От персонала, работещ там, под домашна изолация остават една от санитарките, както и социалният работник и социалният асистент.

За съжаление за последните няколко седмици починаха седем от обитателите на социалната институция. Всички те бяха с положителни резултати от PCR тестове за коронавирус и бяха хоспитализирани в различни лечебни заведения в Русе.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design