Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

304 СТАНАХА ДИАГНОСТИЦИРАНИТЕ С COVID-19 ОТ НАЧАЛОТО НА ПАНДЕМИЯТА В ОБЛАСТ РУСЕ, ОТ ТЯХ КЪМ МОМЕНТА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ СА 55

четвъртък 27 август 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани пет нови случая на коронавирус.

Става дума за две жени на 29 и 53 години, две момчета на 12-годишна възраст, както и за 11-годишно момиче. Всички те са в добро общо състояние, без сериозни оплаквания и са оставени под домашна изолация.

Между четири от посочените случаи е установена епидемична връзка. 53-годишната жена, която от село Голямо Враново, двете момчета на 12 години от Сливо поле и Голямо Враново, както и 11-годишното момиче, което също е от Голямо Враново, са от едно семейство и са контактни на друг вече потвърден пациент с коронавирусна инфекция. От споменатите пет нови случая от гр. Русе е единствено жената на 23-годишна възраст.

Така общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта вече достигна 304 души, като активните случаи са 55. От тях 21 са на болнично лечение, а другите 34-ма са под домашна изолация.

От активните случаи 49% са мъжете, а жените са 51%, което като бройка е съответно 27 и 28. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 181 са жените, а мъжете са 123, което в проценти е респективно 60% и 40%.

За изминалите 24 часа броят на излекуваните се е увеличил с шестима, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 234.

Информация за епидемичната обстановка в дома за стари хора „Възраждане“ в Русе очаквайте по-късно през деня.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design