Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

300 ЛЕГЛА БЯХА РАЗПОЛОЖЕНИ В „ОЗК АРЕНА РУСЕ“. ТЕ ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ В СЛУЧАЙ НА УСЛОЖНЕНА ОБСТАНОВКА, ПОРОДЕНА ОТ ЗАБОЛЯВАНЕТО COVID-19

сряда 25 март 2020

Областният управител Галин Григоров и кметът на Община Русе Пенчо Милков се запознаха на място с учебната военна тренировка по преструктуриране на зала „ОЗК Арена Русе“ във временна военно-полева болница. Общият брой на разположените легла е 300, като 237 от тях могат да се използват за първоначален прием, а останалите са в отделни изолирани зали.

Залата е многофункционална, което позволява обособяването и на столова.

Целта на тренировката е съгласуване на действията между всички институции, имащи отношение по ограничаване на разпространението на коронавирус „COVID-19”.

Подобна тренировка се разиграва паралелно във Варна, а вчера зала „Колодрум“ в Пловдив, както и „Арена Армеец“ в София през изминалата седмица бяха превърнати в болници от такъв тип.

В днешното обучение участваха три формирования от състава на Сухопътните войски на Република България, а именно Базата за съхранение на въоръжение и техника и подготовка на резервисти в Шумен, чийто командир полк. Добромир Добрев ръководеше настоящата операция, както и Военно формирования 54060, а също и Русенското 32420.

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design