Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

282 ИМУНИЗАЦИИ СРЕЩУ COVID-19 СА НАПРАВЕНИ ВЧЕРА В РУСЕНСКО, ПОЛОВИНАТА ОТ ТЯХ СА ПЪРВИ ДОЗИ. НАД 7000 ДУШИ ОТ ОБЛАСТТА СА С ВТОРА ИГЛА

неделя 09 май 2021

282 имунизации срещу COVID-19 са извършени вчера в Русенско, това сочи справка на сайта на Единния информационен портал. Към „зелените коридори“ също е отчетен интерес през съботния ден. През трите имунизационни кабинета в Русе и Бяла за поставяне на първа игла са преминали 141 души. Други 141 човека са получили втора доза от някоя от наличните ваксини срещу коронавирус. Навсякъде процесът по ваксинация премина спокойно. Организацията беше на много добро ниво и не се стигна до големи опашки, въпреки че пред някои от пунктовете имаше чакащи хора още от рано сутринта. Всеки можеше да избира между иРНК и векторни ваксини, никъде нямаше върнати хора. Съблюдаваше се и за спазването на всички противоепидемични мерки – носене на защитна маска и спазване на дистанция от поне метър и половина между чакащите. До момента в областта са извършени 23473 имунизации, като повторна доза са получили 7027 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил.

За днес в крайдунавския град не е планирано отварянето на нови „зелени коридори“. Във всички седем имунизационни кабинети продължава и извършването на имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизация, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци.

Припомняме, че вчера без предварително записване на час за поставяне на ваксина работеха кабинетите в Университетска болница „Медика – Русе“, Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков“, както и в МБАЛ „Юлия Вревска“.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design