Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

25 НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 24 ЧАСА, 8 ДУШИ СА ПОЧИНАЛИ

понеделник 05 април 2021

25 са новите случаи на коронавирусна инфекция в област Русе за изминалото денонощие, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. За последните 24 часа няма оздравели. Най-много новозаразени има отново в община Русе – 14. Петима новозаболели има в Бяла, трима в Ценово, двама в Две могили, както и един във Ветово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 11438, а преболедувалите остават 8773. Активните случаи са 2024. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 440 души, като 49 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 76, като две от тях са реанимационни.

За последното денонощие са починали още четири жени и четирима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 643, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 378 от тях са мъже, 265 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на седмо място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област в страната без нови случаи, като с най-малко са Габрово и Шумен – по един.

До момента в областта са извършени 12658 имунизации, като повторна доза са получили 2404 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил.

По-късно през деня очаквайте актуална информация относно разпространението на заболяването през изминалата седмица.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design