Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

240 русенци потърсиха работа на днешната трудова борса

петък 13 май 2011

 

240 безработни от Русе и региона се включиха в днешната трудова борса в града. Нейни организатори са Агенцията по заетостта, Дирекция „Регионална служба по заетостта” – Русе и Дирекция „Бюро по труда” – Русе. Домакин на борсата беше Военният клуб.

            13 работодатели от конфекционния бранш и чорапеното производство представиха възможностите за реализация на безработни, които предлагат. В рамките на инициативата бяха обявени общо 168 свободни работни места. В борсата се включиха и абитуриенти от Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова” в Русе, заедно с директора на учебното заведение Диана Иванова.

             Инициативата беше официално открита от зам.обл. управител Иван Григоров. В приветствието си към участниците, той каза: „Практиката през последните години утвърди трудовите борси като особено резултатна и успешна форма на трудово посредничество за намиране на работа и за активиране на неактивните лица. Затова, разрешете да поздравя организаторите за поредната възможност, която дават на работодателите и на търсещите работа да се срещнат. Бих искал да отправя своите благодарности и към всички фирми, които въпреки трудните икономически условия подкрепиха инициативата.

         Най-важният резултат от тази трудова борса ще бъде осъществяването на прекия контакт между работодателите и търсещите работа в конфекционния бранш.”

         Резултатът от трудовата борса ще стане ясен до месец, когато в Дирекция „Бюро по труда” – Русе ще постъпят сключените като резултат от инициативата договори .

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design