Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

23 СЛУЧАЯ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ ЗА ИЗМИНАЛИТЕ 24 ЧАСА, НАД 700 НОВОЗАРАЗЕНИ ПРЕЗ ОТИВАЩАТА СИ СЕДМИЦА

неделя 11 април 2021

Запазва се положителната тенденция за повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 в област Русе. За трето поредно денонощие от Регионалната здравна инспекция отчитат по-малко заболели и повече преборили коронавирусната инфекция. Новите случаи за последните 24 часа са 23, а излекуваните са 28. Приблизително 65% от новозаболелите или общо 15 човека са от най-голямата община Русе. Трима заразени има в Бяла, двама във Ветово, както и по един в Иваново, Сливо поле и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 12155, а преболедувалите 9501. Активните случаи са 1969. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 434 души, като 53-ма от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 75, като три от тях са за интензивни грижи.

От началото на седмицата до края на вчерашния ден в Русенско са установени 717 нови случая на коронавирусна инфекция, а оздравелите са 728. През отиващата си вече седмица беше поставен пореден положителен рекорд. В сряда срещу четвъртък броят на излекуваните се увеличи с още 271, най-много оздравели от началото на годината. По принцип най-много оздравели от март миналата година имаше на 8 декември – 403-ма.

За последното денонощие е починал още един мъж с положителен тест за коронавирус. От 5-и до 10-и април включително починалите с доказан COVID-19 в региона са 42-ма. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 685, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 400 от тях са мъже, 285 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на осемнайсето място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа без нови случаи на коронавирус е единствено област Габрово.

До момента в областта са извършени 14493 имунизации, като повторна доза са получили 2995 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За изминалото денонощие са извършени 90 имунизации.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design