Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

21 СА ПАЦИЕНТИТЕ С COVID-19 ОТ РУСЕ, ОЩЕ ЕДИН СЛУЧАЙ ОТ РАЗГРАДСКО Е НА ЛЕЧЕНИЕ В УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“

петък 26 юни 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция три нови случая на коронавирус са констатирани в област Русе. Единият от тях е тримесечно бебе от гр. Русе, при което няма изразена симптоматика. То е под постоянно наблюдение и за момента се намира под 14-дневна домашна карантина. Бебето е дете на 27-годишната жена, чиято положителна проба беше съобщена вчера. От вчера следобед жената вече не е под домашна карантина, а е на стационарно лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. От дома й до лечебното заведение е транспортирана с линейка на Центъра за спешна медицинска помощ. Към момента пациентката е в стабилно състояние, като приемът в болницата се е наложил поради бронхопневмония, установена чрез рентгеново изследване.

Другите две положителни проби са на 41-годишна жена и мъж на 28 години, който на практика е съпруг на 27-годишната жена, чиято положителна проба беше обявена вчера. И двамата жената на 41 години и мъжът на 28 години са от гр. Русе.

Оплакванията на жената датират от края на миналата седмица и те се изразяват в отпадналост, болки по ставите и мускулите, лека хрема, болки в гърлото, леко затруднено дишане и температура до 37.2° С. Жената е в добро общо състояние и е на домашно лечение. Продължава извършването на епидемиологичното проучване, като до момента резултатите от PCR-тестовете на всички контактни лица са отрицателни.  Що се касае до 28-годишния мъж, то той еднократно е вдигнал температура до 37.8° С и понастоящем няма други оплаквания.

Важно е да се отбележи, че две от споменатите положителни проби на жители на Русе са констатирани днес, което означава, че най-вероятно в Единния информационен портал те ще бъдат обявени през утрешния ден.

Освен това от вчера в УМБАЛ „Медика“ на лечение се намира и мъж на 39 години от гр. Исперих, област Разград. Пациентът е в средно тежко състояние с пневмония, като за момента е стабилизиран. До Русе е стигнал със собствен автомобил. Оплакванията му, които датират от 23-ти юни, се изразяват най-вече в повишена телесна температура, загуба на апетит и суха кашлица. Добрата новина е, че през вчерашния ден от инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“ беше изписана 36-годишната жена, страдаща от коронавирусна инфекция, която на 15-ти юни беше приета в болницата.

Към момента на болнично лечение в област Русе се намират 13 пациенти, 11 от тях са от Разградска област, като осем са в УМБАЛ „Медика“ и трима в УМБАЛ „Канев“, един от област Търговище и един от Русе.

Понастоящем поставените под карантина в областта лица са 353, а за други 5541 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина е 5894.

 

 

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design