Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

18 ЕДИНИЦИ ТЕХНИКА И 80-МЕТРОВ НАЦИОНАЛЕН ТРИКОЛЬОР БЯХА ЧАСТ ОТ ПРОВЕЛОТО СЕ ДНЕС ШЕСТВИЕ ПО СЛУЧАЙ НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

вторник 03 март 2020

Областният управител на област Русе Галин Григоров и неговите заместници Свилен Иванов и Валентин Колев присъстваха на парад на специализирана техника от институциите на територията на областта, свързани с осигуряването на държавността, както и спокойствието и сигурността на гражданите. Общият брой на участващите машини беше 18, като 5 от тях бяха на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи, 1 автомобил с лодка, предназначен за спасяване на хора във вода на Българския червен кръст, 3 автомобила на Регионална дирекция „Гранична полиция“, 3 единици техника на Военно формирование 32420, 4 коли на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението, както и два автомобила на Агенция „Митници“.

Освен това присъстващите имаха възможност на фона на 80-метров трибагреник, носен от русенски ученици, да чуят националния химн в акапелно изпълнение на 10-годишния Мартин Сиромахов от Детска вокална група „Слънце“ при Общинския център за култура и изкуство.

Приветствия към жителите и гостите на Русе бяха отправени от кмета Пенчо Милков и от председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев.

Веднага след това пред Паметника на Свободата областният управител Галин Григоров произнесе слово по случай днешната дата, а свещеници от Русенската света митрополия, начело с Н.В.Пр. Русенски митрополит Наум отслужиха заупокойна молитва за падналите за Освобождението на родината и благодарствен молебен за извоюваната свобода. В чест на светлата дата беше строена Почетна рота от Русенския гарнизон, а Общинският духов оркестър начело с диригент Димчо Рубчев свири празнични маршове.

Припомняме, че днешната инициатива е по идея на областния управител Галин Григоров и тя беше осъществена благодарение на съвместната работа на русенските институции.

На събитието присъстваха множество представители на държавната и местна власт от Русе и региона, като сред тях бяха и председателят на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и народен представител Искрен Веселинов, както и народните представители д-р Андриан Райков, Георги Стоилов и Бюрхан Абазов, а също и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева, която също допринесе изключително много за осъществяването на днешното събитие.

Предвидено е празничната програма да приключи с концерт на рок група „Епизод“, както и с участието на Детска вокална група „Слънце“ при Общинския център за култура и изкуство. Концертът ще започне от 18.00 ч. на пл. „Свобода“.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design