Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

162 НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 24 ЧАСА, 13 ДУШИ СА ПОЧИНАЛИ

сряда 31 март 2021

162 нови случая на COVID-19 за изминалото денонощие в област Русе отчитат от Регионалната здравна инспекция. За последните 24 часа най-много новозаразени има в община Русе – 123-ма. Девет новозаболели има още в Сливо поле, осем в Иваново, по седем в Бяла и Ветово, както и по четирима в Две могили и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 10922, а преболедувалите остават 8329. Активните случаи са 1991. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 401 души, като 46 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла за неинтензивно лечение са 64, което е малко над 15%. Общият брой на леглата за неинтензивно лечение в областта е 410, но от утре се очаква в УМБАЛ „Канев“ да бъдат разкрити още 54 легла и така техният брой ще достигне 464. Припомняме, че в Университетска болница „Медика Русе“ също беше увеличен капацитетът за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция.

За последното денонощие са починали още шест жени и седми мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 604, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 357 от тях са мъже, 247 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на седмо място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област в страната без нови случаи, като с най-малко е Видин – 28.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design