Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

155 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ, ДВАМА СА ИЗЛЕКУВАНИ ЗА ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

събота 01 август 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта са регистрирани 34 нови случая на коронавирус. Както беше обявено по-рано през деня от Областния оперативен щаб 33 от тях са в дом за стари хора „Възраждане“ в Русе, като 32 от положителните PCR проби са при обитатели на дома, а една е при социален работник от институцията. Така към момента общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в засегнатото социално заведение достигна 90 души, от които 83-ма обитатели и седем души персонал. За съжаление от посочените 83 потребители на социалната услуга с положителен PCR тест за коронавирус смъртните случаи са вече два. От останалите обитатели 24 са настанени в лечебни заведения, като 18 от тях са в Университетска болница „Канев“, трима в УМБАЛ „Медика Русе“, а един в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“. 19 души са безсимптомни и са изолирани във вила „Липник“ в село Николово, която е на Община Русе, други 36 обитателя на дома за стари хора са изолирани на 4-ия етаж на социалното заведение, а двама души без оплаквания, които са били в домашен отпуск остават под домашна изолация. От персонала на дома на болнично лечение продължават да бъдат шофьорът на линейката, електротехникът и едната санитарка. Другата санитарка, медицинската сестра, трудотерапевтът и социалният работник са под домашна карантина.

Другият потвърден случай от днес е на жена на 55-годишна възраст от гр. Бяла. Тя е хоспитализирана в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“.

За съжаление по последни данни от Регионалната здравна инспекция в Русе има още един смъртен случай. Става дума за мъж на 79 години, който не е от дома за стари хора. Той е бил хоспитализиран в Университетска болница „Канев“, където е бил поставен на кислородна терапия. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалия.

Отчитайки новообявените случаи от днес диагностицираните с COVID-19 в област Русе от началото на пандемията станаха 234, като активните случаи са 155. От тях 40 са на болнично лечение, а другите 115 са под домашна изолация.

Сред добрите новини е, че броят на излекуваните вече е 74, което означава, че за последното денонощие са излекувани нови 2-ма души.

От активните случаи 32% са мъжете, а жените са 68%, което като бройка е съответно 56 и 99. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 147 са жените, а мъжете са 87, което в проценти е респективно 63% и 37%.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 281, а за други 6934 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина, е 7215.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design