Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

15 НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ, СРЕД ТЯХ И ДВАМА ПЪРВОКЛАСНИЦИ

петък 16 октомври 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 15 нови случая на коронавирус, като 13 от тях са от гр. Русе и по един от Две могили и Николово. Девет от установените случаи са при мъже, а шест при жени. Болшинството от новозаразените – 14 души остават под домашна изолация, а един човек е хоспитализиран.

През вчерашния ден са установени и два нови случая на коронавирусна инфекция в най-голямото русенско училище „Васил Левски“. Става дума за двама за ученици от първи клас. Необходимо е да се отбележи, че те са били поставени под карантина веднага след като е станала ясна положителната проба на тяхната класна ръководителка на 12-и този месец.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе достигна 529 души, като активните случаи са 124. Към момента 32-ма души са на болнично лечение, а 92-ма са оставени под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 56, а жените са 68, което в проценти е съответно 45% и 55%. Почти без промяна остава разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 301 са жените, а мъжете са 228, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа има и един новоизлекуван пациент, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 382-ма.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design