Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

142 ГОДИНИ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА ГРАД РУСЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДНЕС РУСЕНЦИ

четвъртък 20 февруари 2020

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров и неговите заместници г-н Свилен Иванов и г-н Валентин Колев участваха в тържествата по повод 142-та годишнина от Освобождението на Русе.

В Катедрален храм „Света Троица“ беше отслужена панихида, а след това присъстващите имаха възможност да наблюдават историческа възстановка на събитията от онези паметни дни, пресъздадена от Национално дружество „Традиция“.

Тържествената церемония по поднасяне на венци и цветя се проведе пред Паметника на свобода, къде слово произнесоха г-н Румен Радев, президент на Република България,  г-н Пенчо Милков, кмет на Община Русе и г-н Андрей Громов, генерален консул на Руската федерация в Русе.

Беше отслужен благодарствен молебен от Н.В.Пр. Русенски митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия в памет на загиналите за свободата на България.

В края на церемонията, присъстващите поднесоха венци и цветя в знак на признателност и почит.

Сред множеството официални гости бяха още председателят на Общинския съвет в Русе г-н Иво Пазарджиев,  народни представители, общински съветници, представители на академичната общност, на институции и организации, множество жители и гости на града.

 

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design