Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

120 СА АКТИВНИТЕ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ, ПЕТИМА СА ИЗЛЕКУВАНИ ЗА ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

вторник 11 август 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за последните 24-часа на територията на областта са констатирани четири нови случая на коронавирус. Става дума за трима мъже и една жена на възраст между 38 и 60 години. Двама от тях – мъж на 56-годишна възраст и жена на 44 години, които са от гр. Русе, са оставени под домашна изолация. Те са в добро общо състояние. Другите двама мъже на 38 и 60 години съответно от гр. Бяла и село Борисово са хоспитализирани в Университетска болница „Медика Русе“, като за момента те са стабилизирани.

Така, общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта стана 257 души, като активните случаи са 120. От тях 35 са на болнично лечение, а другите 85 са под домашна изолация. Сред добрите новини е, че броят на излекуваните през последното денонощие се е увеличил с още пет души. Сред тях е и 80-годишен мъж от дома за стари хора „Възраждане“. Той е бил хоспитализиран в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“. От началото на пандемията броят на излекуваните в Русенско достигна 124 души.

Сред интересните факти е, че към момента от всички активни случаи жените са 80, което е точно 2/3. Почти същата е и тенденцията при всички заболели. От 257 установени случая 159 са при жени, а 98 при мъже.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design