Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

12 НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ, 6 ИЗЛЕКУВАНИ СА ПОСЛЕДНОТО ДЕНОНОЩИЕ

петък 31 юли 2020

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на областта са констатирани 12 нови случая на коронавирус. Както беше обявено по-рано през деня от Областния оперативен щаб 8 от новообявените случаи са от дома за стари хора „Възраждане“. Така към момента общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в засегнатото социално заведение достигна 57 души, от които 51 обитатели и шестима души персонал. За съжаление от посочените 51 обитатели с положителен PCR тест за коронавирус смъртните случаи са вече два. Жена на 86-годишна възраст от дома за стари хора, която е била хоспитализирана в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“, е починала през вчерашния ден. Припомняме, че в понеделник мъж на 80 години също от социалната институция почина. Той беше интубиран в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „Канев“. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на роднините и близките на починалите.

От останалите обитатели 21 са настанени в лечебни заведения, като 18 от тях са в Университетска болница „Канев“, а трима в УМБАЛ „Медика Русе“. 19 души са безсимптомни и са изолирани във вилата на Община Русе „Липник“ в село Николово, други 8 обитателя на дома за стари хора са изолирани на 4-ия етаж на социалното заведение, а една жена на 77-годишна възраст се намира под домашна карантина. От персонала на дома на болнично лечение продължават да бъдат шофьорът на линейката, електротехникът и едната санитарка.

Към вчерашна дата са взети общо 164 проби за провеждането на PCR изследване на обитатели на дома за стари хора. Очакват резултатите от още 92 проби.

Другите четири случая са при две жени и двама мъже на възраст между 34 и 78 години. Всички те са от гр. Русе, като двете жени, които са на 42 и 78 години са хоспитализирани съответно в двете университетски болници „Канев“ и „Медика Русе“. Също така в „Медика Русе“ е хоспитализиран и 34-годишен мъж. Всички те са стабилизирани, като оплакванията им се изразяват най-често в повишена телесна температура, суха кашлица, силна отпадналост и мускулни болки. За момента при никой от трите случая не установена епидемична връзка. Такава е установена единствено при мъж на 59 години, който за момента е без сериозни оплаквания и се намира под домашна изолация. Той е бил контактен на друг случай, който не е от област Русе.

Отчитайки новообявените случаи от днес диагностицираните с COVID-19 в област Русе от началото на пандемията станаха 200, като активните случаи са 125. От тях 41 са на болнично лечение, а другите 84 са под домашна изолация.

Сред добрите новини е, че броят на излекуваните вече достигна 72, което означава, че за последното денонощие са излекувани 6 души.

От активните случаи 38% са мъжете, а жените са 62%, което като бройка е съответно 48 и 77. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 123 са жените, а мъжете са 77, което в проценти е респективно 62% и 38%.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 235, а за други 6920 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина, е 7155.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design