Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

1,2 млн.лв за спротни площадки в страната

събота 26 март 2011

 

1,2 млн.лв са предвидени от спортното министерство и от Българския спортен тотализатор за изграждането на спортни площадки в страната през тази година. Това стана ясно по време на днешното посещение в Русе на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков. „Ще задоволим интересите и потребностите на масовия спорт, като желанието ни е изградените спортни площадки да се ползват по предназначение”, каза министърът. Става дума за 10 такива съоръжения, като едно от тях е в Русе. Направено е териториално разделение на страната, като на местата, където няма, ще се изградят нови площадки. "В последните 1 - 2 години имаме по-голямо посещение на спортни площадки. В столицата те са над 70 и до 00.00 или 01.00 часа през нощта се ползват. Така, че в бъдеще трябва да погледнем всички към спорта, а това тръгва от семейството”, допълни Свилен Нейков. Попитан дали трябва нещо да се промени в часовете по физическо възпитание в училищата, министърът отвърна: "Много неща променяме. Часовете по физическо възпитание ще се водят от специалисти, които имат съответното образование, за да може децата между 1-ви и 4-ти клас да получават истински знания. А не както досега учители от други предмети да водят тази дисциплина."

Стартирал е ремонтът на пистата на Градския стадион. Преведена е част от сумата. Заседавала е комисия и продължава да се работи в тази посока. „Продължаваме да инвестираме в Русе”, заяви министърът.

Министър Нейков коментира, че спорът за легитимността на федерациите по щанги се решава в съда. В момента има вече решение на Върховен административен съд. Очаква се то да излезе в рамките на две до три седмици. Решението ще даде възможност за нов старт. „Тогава ще се направи всичко възможно да се подкрепи този спорт, за да има резултати на олимпийските игри”, категоричен е министърът.

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design