Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

100 НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ ПРЕЗ ИЗМИНАЛОТО ДЕНОНОЩИЕ

четвъртък 15 април 2021

Точно 100 заразени с коронавирусна инфекция за последните 24 часа в област Русе, отчитат от Регионалната здравна инспекция. През вчерашния ден обаче няма оздравели. 80 от заболелите през изминалото денонощие са от община Русе. Петима новозаболели има в Сливо поле, по четирима в Бяла и Две могили, трима в Иваново, двама в Борово, както и по един във Ветово и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 12547, а преболедувалите остават 9712. Активните случаи са 2120. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 414 души, като 54-ма от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 93, от които две са за интензивно лечение.

За последното денонощие са починали още три жени и шестима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 715, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 415 от тях са мъже, 300 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на шесто място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област в страната без нови случаи, като с най-малко е Видин – 18.

До момента в областта са извършени 15344 имунизации, като повторна доза са получили 3049 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са извършени 400 имунизации.

                                                  

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design