Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

10 НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19, 1 ПОЧИНАЛ И БЕЗ ОЗДРАВЕЛИ В РУСЕНСКО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 24 ЧАСА

понеделник 10 май 2021

Десет души са се заразили с COVID-19 в Русенско през вчерашния ден. За последните 24 часа няма оздравели. По данни на Регионалната здравна инспекция шест от новите случаи са в община Русе. Двама новозаболели има в Две могили, както и по един в Бяла и Иваново. Без нови случаи са населените места от общините Борово, Ветово, Сливо поле и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13778, а преболедувалите 12053. Активните случаи са 880. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 275, като 48 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 128, от които осем са за интензивни грижи.

За последното денонощие е починала още една жена с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 845, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 481 от тях са мъже, 364 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на седмо място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е едва от по няколко случая. За изминалите 24 часа без новозаразени са Благоевград, Кърджали и Ямбол.

До момента в областта са извършени 23561 имунизации, като повторна доза са получили 7108 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил.

 

Календар
ИЗБОРИ 2021

Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Достъп до информация
Профил на купувача

Антикорупционна кутия
Полезни връзки

 

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design