Търсене
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Областна администрация на Област Русе
Новини

ВЕТЕРАН ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ОТПРАЗНУВА 100-НАТА ГОДИШНИНА ОТ РОЖДЕНИЕТО СИ

сряда 14 март 2018

Заместник областният управител на област Русе г-н Валентин Колев уважи 100 годишния юбилей на г-н Трайко Андонов, ветеран от Втората световна война. Г-н Колев пожела на г-н Андонов здраве, за да посреща още множество рождени дни и винаги да е обграден от приятели. Той добави още, че всеки има какво да научи от един толкова мъдър човек, преживял толкова много през годините.

Заместник областният подари на рожденика иконостас и му връчи поздравителен адрес от името на областния управител г-н Галин Григоров, в който се казва:

„…Бъдете радостен и горд от постигнатото през годините! Бъдете все така стожер на прекрасното семейство, което имате и което е достоен пример за сплотеност и разбирателство! Позволете ми да Ви припомня думите на Майкъл Фокс, че семейството не е нещо важно, а всичко!...

Бъдете щастлив! Бъдете пример за пример за Личност! Бъдете пример за Човек!

Нека нестихващият Ви порив бъде лъч светлина, огряващ пътя към покоряване на нови хоризонти!...“

Сред гостите бяха още началникът на Военно окръжие – Русе подп. Цанко Недев, майор Васил Петров, началник на сектор във Военно окръжие Русе, директорът на дирекция „Здравни и социални дейности“ в община  Русе г-жа Мариела Личева, председателят на Съюза на ветераните от войните в гр. Русе г-жа Вася Бойчева, близки, роднини и приятели.

Също така подп. Недев удостои рожденика със „Знак на Министерството на отбраната“ за принос към отбраната на страната и по случай 100-годишния юбилей.

Г-н Андонов е роден на 14 март през далечната 1918 година в село Лазаро Поле, Македония. По-късно през 1926 г. се преселва в България и се установява в Русенко, по-точно гр. Бяла. След това отбива военна служба и придобива звание подофицер. По време на 2-рата Световна война два пъти е мобилизиран и изпращан в противовъздушните батареи около София и Перник, за да защитава въздушното пространство над родината.

През 1948 г. се установява да работи в Русе и последователно заема различни ръководни позиции в едни от най-големите промишлени предприятия.

Календар
Обявления
Асоциация по В и К
EUROREGION DANUBIUS

АКТУАЛНО

Антикорупционна кутия

Профил на купувача
Достъп до информация
Полезни връзки

 

 

Достъпност
Областна администрация - Русе
Web design & SEO by Zashev Design